Corona en luchtweg infecties; maatregelen en adviezen

Op het internet vindt je diverse Onderzoeken over corona. Dit nieuwsbericht gaat over de maatregelen en adviezen die belangrijk zijn voor Kwakkel Healthcare en haar cliënten.

Dit bericht is overgenomen vanuit de nieuwsrubriek van Stichting ACoZo voor het origineel en andere berichten.

Adviezen
Vanaf 10 maart 2023 zijn de adviezen voor corona hetzelfde als voor griep en verkoudheid en zijn testen en isolatie niet meer nodig bij een positieve coronatest en hoeven zorgmedewerkers geen mondkapje meer te dragen als ze binnen 1,5 meter van een cliënt komen.  

Bij corona gelden nu dezelfde adviezen als bijvoorbeeld bij griep en verkoudheid:

 • Blijf thuis wanneer je ziek bent
 • Overleg met je werkgever of je thuis kunt werken als je lichte klachten hebt
 • Vermijd fysiek contact met mensen die ernstig ziek kunnen worden van een luchtweginfectie als je zelf klachten hebt. Draag een mond-neusmasker als fysiek contact toch nodig is (zoals bij mantelzorg)
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Was vaak en goed je handen, ook als je geen klachten hebt
 • Zorg voor voldoende ventilatie van binnenruimtes door te luchten door ramen en deuren wijd op te zetten, zorg dat er altijd een raampje of ventilatierooster open staat of zorg dat je ventilatiesysteem aanstaat.

Heb je klachten die passen bij luchtweginfecties, zoals hoesten, niezen, keelpijn en een loop-of snotneus, kun je volgende adviezen opvolgen?

 • Blijf thuis als je ziek bent.
 • Overleg bij lichte klachten met je werkgever of je thuis kunt werken.
 • Vermijd bij klachten fysiek contact met mensen die ernstig ziek kunnen worden van een luchtweginfectie. Als fysiek contact toch nodig is, draag dan een mondkapje. Bijvoorbeeld bij mantelzorg en werken binnen 1½ meter.

Wil je advies specifiek jouw situatie, lees verder op Rijksoverheid corona link.

Laten we met elkaar blijven zorgen voor een gezonde omgeving en een veilige samenleving door de adviezen op te volgen!

Keuze vrij bij mij , Kwakkel Healthcare volgt de Rivm maar blijft altijd nadenken en voelen wat de meest passende keuze is voor haar zelf en haar klanten. 😉

Let op! Kwakkel Healthcare staat ingeschreven op Keuze vrij bij mij. en Adem vrij bij mij. Opgericht door Olaf Weller tijdens de vaccinatie verplichting
Een andere organisatie die veel over de wetgeving van de mondkapjes en corona maatregelen schrijft is: Ademvrij.nu

#samenvoorpassendezorg

Karakter structuren

Welk masker draag jij en ben je je hier van bewust?

Je loopt je leven op jouw manier en reageert, uiteraard, op jouw unieke wijze. Maar wist je dat dit ergens in de jaren 30 van de vorige eeuw door Wilhelm Reich al is geordend naar 5 oorspronkelijke karakterstructuren?

William Reich, zag een verband tussen lichaamsbouw en de problematiek van zijn cliënten. Dit verband heeft hij uitgewerkt en zo zijn de karakterstructuren ontstaan.

In de loop van de tijd zijn er vele professionals en trainingsinstituten die hiermee aan de slag zijn gegaan en het een hedendaags tintje hebben gegeven.

Tijdens mijn opleiding bij Instituut Cam hebben we dit onderwerp ook bestudeerd en staat het ook in een van de leerboeken. Echter, om nu theorie en praktijk samen te voegen ben ik verder gaan kijken wat er allemaal nog meer over te lezen is en kom ik op de website Ontmaskerd uit, zij hebben alle structuren helemaal uitgeschreven en zelfs een gratis digitale online test zodat je direct – eerst 75-80 vragen beantwoorden – kan zien hoeveel % je van welke karakter je bent.

Merk je dat je zelf al geruime tijd een onbestemd gevoel of problematiek hebt? Neem dan gerust contact met mij op om deze te bespreken, dan gaan we samen aan de slag om te ontdekken hoe we je jouw en je problematiek/onbestemd gevoel de beste oplossing kunnen bieden. Want je bent niet je problemen, ze maken je duidelijk dat er iets niet pluis is, een leermoment zeg maar en een volgende mogelijkheid om verder te komen.

Inhoudsopgave

De Maskermaker. 1

De Schizoïde Karakterstructuur. 1

De Orale Karakterstructuur. 2

De Symbiotische Karakterstructuur. 3

De Psychopatische Karakterstructuur. 3

De Masochistische Karakterstructuur. 4

De Rigide Karakterstructuur. 5

Read More

Darm therapie

Vanaf september start Angela de opleiding tot Darm Theapeut bij Ortho Linea te Nijmegen.

Vanaf september 2023 start Angela de opleiding tot darm therapeut. Een van de voorwaarden is om tijdens de opleiding clienten te begeleiden. Hieronder kun je meer lezen over de inhoud, de informatie komt van het opleidingsinstituut Ortholinea.nl

Exameneis basisopleiding darmtherapie:
Voor 15 december 2023 een patiënt diagnosticeren met uitwerking van anamnese, gericht ontlastingsonderzoek laten verrichten (bij een van de laboratoria in Nederland/Duitsland), behandelplan opstellen, behandelen, rapporteren en digitaal mailen.
Examen bestaand uit Multiple Choice, open vragen en twee casussen interpreteren en behandelplan opstellen (tijd 3 uur). Belangrijk, eerst moet de praktijkcasus tijdig ingediend zijn om deel te kunnen nemen.

Exameneis basisopleiding darmtherapeut:
Voor 15 juni 2024 1 patiënt diagnosticeren met uitwerking van anamnese, gericht ontlastingsonderzoek laten verrichten (bij een van de laboratoria in Nederland/Duitsland), behandelplan opstellen, behandelen, rapporteren met een follow up van minmaal 1 vervolgconsult en digitaal mailen.
Examen bestaand uit Multiple Choice, open vragen en drie casussen interpreten en behandelplan opstellen (tijd 3 uur). Belangrijk, eerst moet de praktijkcasus tijdig ingediend zijn om deel te kunnen nemen.

Meer informatie volgt zodra de opleiding is gestart. Op de pagina Darm therapie kun je lezen wat de opleiding inhoudt of ga naar de originele opleiding pagina.

Auriculo therapie

Geschiedenis Auriculo

Sinds 1950

De uit Frankrijk afkomstige arts Nogier, gebruikte bij een van zijn onderzoeken de methode van het cauteriseren.

Cauteriseren is het dichtschroeien of branden van de bloedvaten.
(Anno 20xx wordt cauteriseren alleen nog tijdens werkzaamheden in een OK (operatiekamer van het ziekenhuis), waarbij de patiënt onder narcose is gebracht.)


dr. Nogier gebruikte in zijn praktijk hiervoor een gloeiend hete spijker en prikte hiermee op het oor, verschillende patiënten met rugklachten, waaronder ischias klachten hebben hier baat bij. Gezien de omvang die deze methode met zich meebracht, heeft dr. Nogier ook getracht met zijn vingers of met potloodpunt in het oor te prikken en dan na te gaan wat er gebeurt.

De pijn wordt minder of gaat zelfs weg, het corresponderende oorpunt kan in het lichaam een orgaan of zelfs het punt zijn waarbij de zenuw uit de wervelkolom komt – in het voorbeeld van de ischias.

(plaatje oor met embryo)

Verder onderzoek en fijnere zoekmethode, gebruik van materialen

Zijn team werkt vervolgens met vele gezonde en zieke mensen om de oorpunten t.o.v. het lichaam in kaart te kunnen brengen als ook de vele oplossingen om ziekte te kunnen verminderen of geheel te elimineren.

Door onderstaande methode kon het team met de leiding van dr. Nogier ook steeds meer inzicht en verbanden gaan zien tussen locatie in het oor en locatie van organen en weefsels in het lichaam, maar ook tussen ziektebeelden en oplossingen om punten op het oor te behandelen. Zo kreeg de auriculo therapie steeds meer duidelijkheid.

Om een fijnere methode t.o.v. het cauteriseren, vingers en potloodpunten als ook het werken met een gelijknamige druk in / op het oor, ontwikkelde dr. Nogier met zijn team de druktaster.

De druktaster is een apparaatje met een verende punt zodat er altijd dezelfde druk kan worden toegepast. Met de druktaster wordt het oor onderzocht op gevoelige punten.

Auriculotherapie

1 Definities

 • is een van oorsprong europese behandelmethode
 • her ontdekt rond 1950 door dr. Nogier en  door vele onderzoeken de basis gelegd in kaarten en methoden
 • zijn leerlingen dr. Bahr (uit Duitsland) en dr. van Gelder (uit Nederland) hebben de auriculo verder ontwikkeld
 • Lt. auricula betekent oorschelp
 • auriculotherapie komt ook voor onder de naam ooracupunctuur, wat meer wordt herkend en duidelijkheid kan bieden
 • ooracupunctuur betekent speldenprik in het oor
 • Lt. acus betekent naald
 • Lt. punctura betekent prik

2 Uitgangspunt:

 • Het begrip ziekte wordt gezien als een conflict.
 • Genezing van een ziekte komt neer op een conflict oplossend proces centraal in dat proces staat het centraal zenuwstelsel.
 • Soms gebeurt het dat dit proces niet of gebrekkig plaatsvindt, als gevolg van tal van oorzaken.
 • De storingen in dit conflict oplossend proces kunnen worden gediagnosticeerd en behandeld middels auriculotherapie.
 • Deze theorie heeft in zijn ontwikkeling het ontstaan gegeven van een systeemtheorie welke zich onderscheidt van de reguliere benadering van ziekte.

3 Doel auriculotherapie:

 • het optimaliseren van de respons van het organisme op een pathologische aandoening door therapeutische acties op de oorschelp
 • de oorschelp is het reflexgebied van het centrale zenuwstelsel.
3.1 niet exclusief voor auriculotherapie
 • bovengenoemde doelstelling is typerend voor de meeste vormen van complementaire geneeskunde en wordt de holistische aanpak genoemd
3.2 De holistische aanpak en auriculo medicinae
 • gestoeld op de stimulatie van het van nature aanwezige zelfregulerend of zelfgenezend vermogen van het lichaam dat tot doel heeft de integriteit van het organisme te handhaven.
 • je kan dit zien gebeuren wanneer je een wondje in de vinger hebt en die met <5 dagen geheel weer dicht zal zijn.
 • deelt het concept van de manier waarop dat zelfregulerend mechanisme functioneert, alsook de acties om stoornissen te “diagnosticeren” en  te behandelen.
 • kan gecombineerd worden met andere geneeskunde die een gemeenschappelijk doel hebben.
 • binnen YinYangela kan het zijn dat we gaan combineren met voetreflexologie, bocam, lifescience en voice dialogue
 • kan zeker aanvullend werken voor behandelingen die worden uitgevoerd door uw behandelend specialist of arts, dit altijd in overleg doen.
3.3 Doel westerse (reguliere) geneeskunde
 • Analyseren van een ziekte
 • het opsporen van een ziekte in een deelsysteem van het organisme, zoals urinewegen, spijsvertering, ademhaling, uitscheidingsorganen, bloedsomloop, lymfe, endocrien, hoofd zoals, mond, tong, amandelen, oren, ogen, hersenen, gelaat.
 • verdere behandeling individueel in het deelsysteem en inmiddels mondjesmaat ook samenwerking met andere systemen van het lichaam.

4 Welke auriculo of oorreflexologie wordt er gebruikt binnen YinYangela?

De therapeut die werkzaam is,

 • is opgeleid volgens de principes van dr. Nogier en zijn leerlingen dr. Bahr en dr. van Gelder.
  • Dit betekent dat zij volgens de protocollen werkt volgens de Europese auriculo
 • is opgeleid volgens de principes van de Bocam®
  • dit is volgens de principes van de chinese geneeskunde
  • wordt ingezet als diagnostisch middel voor kleur, formaat en als huiswerk voor de cliënt.
4.1 Kenmerken
 • Uitgebreidere onderzoekstechnieken – palpatie, pijnprikkels, elektrische stimulatie
 • veelvuldig en grondig onderzoek gedaan naar de reacties op de oorschelp bij vaststaande diagnose
 • belangrijke ontdekking die het inzicht in de reflexmechanisme t.h.v. de oorschelp heeft verbeterd
  • de VAS methode (polsdiagnostiek ontwikkeld door dr. Nogier en zijn leerlingen)
 • eén punts techniek, deze wordt niet toegepast in ‘China’, in China wordt punt combinaties gebruikt volgens de lichaamsacupunctuur.

5 Materialen voor palpatie en auriculo therapie behandeling bij YinYangela

 • Een puls taster voor de palpatie in het oor
 • korrels als zaden of zilver of goud, verblijfsnaalden als ASP voor de therapie in combinatie met Sanocomplex (zie uitleg de VAS technieken)
 • Trauma behandeling volgens dr. Bahr (2018)

Voor de traumabehandeling gebruiken we de VAS techniek  met zilver en gouden naalden in combinatie met gemengde homeopatische druppels ter ondersteuning.

De zilver en gouden naalden blijven 20 min op de locatie in het achterhoofd en de druppels gebruik je thuis ter ondersteuning van de therapie. Na ongeveer 14 dagen kom je terug en meten we opnieuw.

6 De VAS technieken

 • door de polsslag te voelen is het mogelijk om de gezondheidstoestand van iemand te onderzoeken, allerlei ziekten te diagnosticeren en de ziekten bovendien te behandelen.
 • hebben geleid tot nieuwe opvattingen over het functioneren van het menselijk lichaam
 • lijkt een toegangspoort te zijn tot een onvoorstelbare hoeveelheid informatie over het wel en wee van de onderzochte mens
 • hiermee is het mogelijk om de polsslag als meetinstrument te gebruiken om “onzichtbare” zaken als aura, chakra’s en acupunctuurpunten waarneembaar te maken
 • het behandelen van, zie voorbeelden: (de therapeut is hiervoor opgeleid)
  • Stoorhaarden als littekens, traumatische gebeurtenissen
  • balanceren van het lichaam
  • slaap waak stoornissen
  • medicatie en supplementen individueel aan te passen naar de werking van het lichaam
  • spierspanningen
  • therapeutische werking van voorgeschreven medicatie of supplementen uit te testen en aanvullingen met homeopathische Sanocomplex
  • voorkeurshand (links en rechtshandig)

7 Indicaties stoornissen en klachten

 • Slaap
 • pijn
  • acuut
  • chronisch
 • gewrichtsziekten
 • wervelkolom
 • bewegingsapparaat
  • uitval van gevoel of functie ondersteuning
 • nek, rug, schouder
 • hoofd
  • pijn
  • migraine
 • hormonaal
  • PMS
  • menstruatie
  • overgang
  • milt pancreas
   • diabetes
 • emotioneel
  • stress
  • onrust
  • angst
  • trauma gebeurtenissen
   • verleden (ongeval, overlijden, examen, pesten, scheiding)
   • heden = acuut
 • Verslaving
  • eten en drinken
  • roken
  • gewicht control
  • medicatie
 • Allergie

8 Relatieve contra indicaties

Dit omstandigheden die om terughoudendheid vragen van de behandelaar om een behandeling geheel of gedeeltelijk toe te passen.

 • uitputting
 • na een zware ziekte
 • vastenkuur
 • sport evenement
 • medicijnverslaving
 • antidepressiva, beïnvloedt de werking van auriculotherapie negatief
 • slaappillen
 • natuurlijke medicatie die een verslavend effect kunnen hebben (denk hierbij aan blowen etc)
 • besmettelijke ziekten
 • Zoals Hiv, Herpes sosters virus
 • Zwangerschap
 • indien er anamnestisch een verleden van miskramen is. let op! bij  het stimuleren van de werking van de hormonaal betrokken gebieden
 • Hypernerveuze cliënten

Heb je na het lezen van dit blog interesse om een email.

Alles over voetreflexologie!

voetreflex behandeling

Het ervaren van klachten en pijn aan je voeten en in andere delen van je lijf kunnen je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Maak kennis met voetreflexologie en ervaar een totale ontspanning én verlichting van je klachten!

ZONES

Angela is ervaren in het behandelen van klachten door middel van voetreflexologie, Ze vertelt: ‘Het uitgangspunt is dat op de voeten, handen en het oor zones liggen. Deze corresponderen met alle organen en de weefsels van het lichaam. Tijdens deze behandeling worden deze zones gemasseerd. Hierdoor wordt het zelfgenezendvermogen van het lichaam gestimuleerd. Ook worden de doorbloeding en je zenuwgeleiding verbeterd. Na elke behandeling zul je merken dat je tot rust bent gekomen en dat je beter in je lichaam zit.’

AANDACHT VOOR EMOTIES

In de behandeling is er zeker aandacht voor dingen die spelen op sociaal en emotioneel gebied.

RUIMTE

Tijdens de behandeling werken we samen aan de houding. De eigenplek innemen, begint bij het bekken. Daarna het hart en longen, denk hierbij aan je hart op de tong dragen en de ademhaling. Vervolgens naar de spijsvertering en de uitscheidingsorganen, Wat kan of wil je niet verteren en kan je het wel uitpoepen of piesen van spanning?
Soms betekent dat er heel wat emoties boven komen drijven. Ik luister naar het verhaal en vraag hoe het dan of daarna gaat en kan soms teruggeven wat ik heb waargenomen.

RESULTAAT

Wat het mooiste cadeau is om je zelf te geven?
Dat je na 1 of meerdere behandelingen te hebben ondergaan?
*De natuurlijke houding is terug veranderd.

*Weer beter met de omstandigheden in het leven omgaan.

*Ik zie weer glans in de ogen.

VOETREFLEX BIJ DE ZWANGERSCHAP

De zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis, maar gaat dikwijls gepaard met vervelende klachten. Ook dan kan voetreflex verlichting bieden. Angela: ‘Tijdens de zwangerschap heb je vaak last van opgezwollen voeten, een zere rug of schouders en een pijnlijk bekkengebied. Voetreflex is dan een heerlijk zachte behandeling. Het lymfesysteem wordt gestimuleerd, waardoor het vocht in je lichaam makkelijker kan afdrijven. Ook zorgen de massagegrepen in de behandeling ervoor dat je gewrichten minder pijn gaan doen.’

VOETREFLEX BIJ HIELSPOOR, Fasciitis plantaris

Hielspoor is vervelend. Dit kan voorkomen door een fysiologische en motorische overbelasting van het hielbeen, achillespees en rondom de enkel.

Hoe te behandelen? Volgens de NHG standaarden doe je dit door van buitenaf diverse objecten en mouvement tegen de het aangedane gebied te plaatsen. Voor de een werkt dit en dan ga je weer verder na 8 behandelingen. Meestal wordt er bij 3x een fysiotherapie shockwave of andere ingrepen aangegeven dat de behandelingen te pijnlijk zijn bevonden.

Dan komen zij bij voetreflexologie: Voetreflexologie behandeld met subtiele interventies of te wel we palperen en masseren de hele voet en onderbenen t/m de knie. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het ontstaan en verloop van uw hielspoor.  Met 1 tot 8 behandelingen klaar, uiteraard ontvang je ook advies over bewegen , oefeningen. Kwakkel Healthcare team heeft ook sportmassage allround in haar discipline, een mooie afweging om naast uw actief sportleven tot rust te komen.

Voor de echte hardloper of wandelaar is tevens sport reflexologie een aanrader om de benen te ondersteunen.

Definitie volgens BSL: Fasciitis plantaris (synoniemen zijn joggershiel of tennishiel) is een irritatie van de fascia plantaris bij de aanhechting aan de calcaneus, die pijn in de hiel veroorzaakt. Wanneer bij radiologisch onderzoek een verkalking zichtbaar is, wordt ook wel van een hielspoor gesproken.

Conslusie literatuur onderzoek: https://hbo-kennisbank.nl/details/sharekit_hu:oai:surfsharekit.nl:289ab339-5b29-4097-a6b1-b74780a3001f

De risicofactoren voor het ontwikkelen van FP bij volwassenen die gevonden zijn in deze literatuurstudie: BMI hoger dan 25 en een verminderde dorsaalflexie van de enkel. Daarnaast zijn er aanwijzingen in de literatuur gevonden dat staande beroepen, de aanwezigheid van ADMA, een lagere voetboog, hogere verticale belasting tijdens rennen, UHV triceps surae, overpronatie en verkorte hamstrings een mogelijke rol spelen in de ontwikkeling van FP bij volwassenen. Leeftijd, geslacht en de ROM van MTP I lijken geen invloed te hebben op de ontwikkeling van FP.
Ondanks de significante waarden voor een aantal factoren, is deze studie niet in staat gebleken om een eenduidig ethologische verklaring voor FP te geven.

TOT RUST KOMEN, MAAK EEN AFSPRAAK

‘Een voordeel is dat je tijdens de behandeling niet op je buik hoeft te liggen. Tijdens de behandeling kom je heerlijk tot rust. Je kunt de behandelingen volgen vanaf de eerste maanden zwangerschap.

Boek nu een afspraak en bel 06 46 800 959