Corona en luchtweg infecties; maatregelen en adviezen

Corona en luchtweg infecties; maatregelen en adviezen

Op het internet vindt je diverse Onderzoeken over corona. Dit nieuwsbericht gaat over de maatregelen en adviezen die belangrijk zijn voor Kwakkel Healthcare en haar cliënten.

Dit bericht is overgenomen vanuit de nieuwsrubriek van Stichting ACoZo voor het origineel en andere berichten.

Adviezen
Vanaf 10 maart 2023 zijn de adviezen voor corona hetzelfde als voor griep en verkoudheid en zijn testen en isolatie niet meer nodig bij een positieve coronatest en hoeven zorgmedewerkers geen mondkapje meer te dragen als ze binnen 1,5 meter van een cliënt komen.  

Bij corona gelden nu dezelfde adviezen als bijvoorbeeld bij griep en verkoudheid:

  • Blijf thuis wanneer je ziek bent
  • Overleg met je werkgever of je thuis kunt werken als je lichte klachten hebt
  • Vermijd fysiek contact met mensen die ernstig ziek kunnen worden van een luchtweginfectie als je zelf klachten hebt. Draag een mond-neusmasker als fysiek contact toch nodig is (zoals bij mantelzorg)
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Was vaak en goed je handen, ook als je geen klachten hebt
  • Zorg voor voldoende ventilatie van binnenruimtes door te luchten door ramen en deuren wijd op te zetten, zorg dat er altijd een raampje of ventilatierooster open staat of zorg dat je ventilatiesysteem aanstaat.

Heb je klachten die passen bij luchtweginfecties, zoals hoesten, niezen, keelpijn en een loop-of snotneus, kun je volgende adviezen opvolgen?

  • Blijf thuis als je ziek bent.
  • Overleg bij lichte klachten met je werkgever of je thuis kunt werken.
  • Vermijd bij klachten fysiek contact met mensen die ernstig ziek kunnen worden van een luchtweginfectie. Als fysiek contact toch nodig is, draag dan een mondkapje. Bijvoorbeeld bij mantelzorg en werken binnen 1½ meter.

Wil je advies specifiek jouw situatie, lees verder op Rijksoverheid corona link.

Laten we met elkaar blijven zorgen voor een gezonde omgeving en een veilige samenleving door de adviezen op te volgen!

Keuze vrij bij mij , Kwakkel Healthcare volgt de Rivm maar blijft altijd nadenken en voelen wat de meest passende keuze is voor haar zelf en haar klanten. 😉

Let op! Kwakkel Healthcare staat ingeschreven op Keuze vrij bij mij. en Adem vrij bij mij. Opgericht door Olaf Weller tijdens de vaccinatie verplichting
Een andere organisatie die veel over de wetgeving van de mondkapjes en corona maatregelen schrijft is: Ademvrij.nu

#samenvoorpassendezorg