Alles over voetreflexologie!

Alles over voetreflexologie!

voetreflex behandeling

Het ervaren van klachten en pijn aan je voeten en in andere delen van je lijf kunnen je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Maak kennis met voetreflexologie en ervaar een totale ontspanning én verlichting van je klachten!

ZONES

Angela is ervaren in het behandelen van klachten door middel van voetreflexologie, Ze vertelt: ‘Het uitgangspunt is dat op de voeten, handen en het oor zones liggen. Deze corresponderen met alle organen en de weefsels van het lichaam. Tijdens deze behandeling worden deze zones gemasseerd. Hierdoor wordt het zelfgenezendvermogen van het lichaam gestimuleerd. Ook worden de doorbloeding en je zenuwgeleiding verbeterd. Na elke behandeling zul je merken dat je tot rust bent gekomen en dat je beter in je lichaam zit.’

AANDACHT VOOR EMOTIES

In de behandeling is er zeker aandacht voor dingen die spelen op sociaal en emotioneel gebied.

RUIMTE

Tijdens de behandeling werken we samen aan de houding. De eigenplek innemen, begint bij het bekken. Daarna het hart en longen, denk hierbij aan je hart op de tong dragen en de ademhaling. Vervolgens naar de spijsvertering en de uitscheidingsorganen, Wat kan of wil je niet verteren en kan je het wel uitpoepen of piesen van spanning?
Soms betekent dat er heel wat emoties boven komen drijven. Ik luister naar het verhaal en vraag hoe het dan of daarna gaat en kan soms teruggeven wat ik heb waargenomen.

RESULTAAT

Wat het mooiste cadeau is om je zelf te geven?
Dat je na 1 of meerdere behandelingen te hebben ondergaan?
*De natuurlijke houding is terug veranderd.

*Weer beter met de omstandigheden in het leven omgaan.

*Ik zie weer glans in de ogen.

VOETREFLEX BIJ DE ZWANGERSCHAP

De zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis, maar gaat dikwijls gepaard met vervelende klachten. Ook dan kan voetreflex verlichting bieden. Angela: ‘Tijdens de zwangerschap heb je vaak last van opgezwollen voeten, een zere rug of schouders en een pijnlijk bekkengebied. Voetreflex is dan een heerlijk zachte behandeling. Het lymfesysteem wordt gestimuleerd, waardoor het vocht in je lichaam makkelijker kan afdrijven. Ook zorgen de massagegrepen in de behandeling ervoor dat je gewrichten minder pijn gaan doen.’

VOETREFLEX BIJ HIELSPOOR, Fasciitis plantaris

Hielspoor is vervelend. Dit kan voorkomen door een fysiologische en motorische overbelasting van het hielbeen, achillespees en rondom de enkel.

Hoe te behandelen? Volgens de NHG standaarden doe je dit door van buitenaf diverse objecten en mouvement tegen de het aangedane gebied te plaatsen. Voor de een werkt dit en dan ga je weer verder na 8 behandelingen. Meestal wordt er bij 3x een fysiotherapie shockwave of andere ingrepen aangegeven dat de behandelingen te pijnlijk zijn bevonden.

Dan komen zij bij voetreflexologie: Voetreflexologie behandeld met subtiele interventies of te wel we palperen en masseren de hele voet en onderbenen t/m de knie. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het ontstaan en verloop van uw hielspoor.  Met 1 tot 8 behandelingen klaar, uiteraard ontvang je ook advies over bewegen , oefeningen. Kwakkel Healthcare team heeft ook sportmassage allround in haar discipline, een mooie afweging om naast uw actief sportleven tot rust te komen.

Voor de echte hardloper of wandelaar is tevens sport reflexologie een aanrader om de benen te ondersteunen.

Definitie volgens BSL: Fasciitis plantaris (synoniemen zijn joggershiel of tennishiel) is een irritatie van de fascia plantaris bij de aanhechting aan de calcaneus, die pijn in de hiel veroorzaakt. Wanneer bij radiologisch onderzoek een verkalking zichtbaar is, wordt ook wel van een hielspoor gesproken.

Conslusie literatuur onderzoek: https://hbo-kennisbank.nl/details/sharekit_hu:oai:surfsharekit.nl:289ab339-5b29-4097-a6b1-b74780a3001f

De risicofactoren voor het ontwikkelen van FP bij volwassenen die gevonden zijn in deze literatuurstudie: BMI hoger dan 25 en een verminderde dorsaalflexie van de enkel. Daarnaast zijn er aanwijzingen in de literatuur gevonden dat staande beroepen, de aanwezigheid van ADMA, een lagere voetboog, hogere verticale belasting tijdens rennen, UHV triceps surae, overpronatie en verkorte hamstrings een mogelijke rol spelen in de ontwikkeling van FP bij volwassenen. Leeftijd, geslacht en de ROM van MTP I lijken geen invloed te hebben op de ontwikkeling van FP.
Ondanks de significante waarden voor een aantal factoren, is deze studie niet in staat gebleken om een eenduidig ethologische verklaring voor FP te geven.

TOT RUST KOMEN, MAAK EEN AFSPRAAK

‘Een voordeel is dat je tijdens de behandeling niet op je buik hoeft te liggen. Tijdens de behandeling kom je heerlijk tot rust. Je kunt de behandelingen volgen vanaf de eerste maanden zwangerschap.

Boek nu een afspraak en bel 06 46 800 959