Bij Kwakkel Health & Care werken we met de driehoek Bewustzijn, Emotie en het Fysieke.

Middels een fusie tussen de Oosterse er Westerse geneeskundige wetenschappen gaan we op zoek naar de kern van uw klachten. Helpen we deze te verminderen door het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te spreken.

Mocht uw interesse zijn gewekt, neemt u dan contact op middels het contactformulier of bel.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden met uitleg van de behandelvormen.

In de bijlage bij Voetreflex staan de reeds behandelde klachten inc. reacties van de klanten.

voorzijde visitekaartje kwakkel health care andere zorg

Achterzijde van het visitekaartje:

Voetreflex, leefstijl en ik!

 • Reflex massage van Voet-, hand, hoofd en oor
  Al onze vitale functies en organen hebben een reflexgebied onder onze voeten in onze handen en oren. Door een van deze massages vitaliseer je dus je hele lichaam. Deze massagevorm werkt uitstekend bij klachten maar ook ter ontspanning. In onze samenleving zijn we vooral in ons hoofd actief en door deze massage word je weer letterlijk met beide voeten op de grond gezet.
  • De handreflex massage is bij uitstek goed voor senioren of mensen die liever niet kunnen of worden aangeraakt. Werkt zeker heel fijn bij reumatische aandoeningen, neuropathie, artrose en of fibromyalgie
  • Oor reflex massage ook wel auriculo is ontstaan door dr. Nogier uit Frankrijk en door ontwikkeld naar landen als Duitsland, Nederland en daar buiten. We maken gebruik van stokjes of naalden om klachten te kunnen helpen helen gebruikmakend van het SiVAS (meting via de polsslagader). Waardoor we vanuit 3 niveau-velden kunnen werken Bewustzijn, Emotie en Fysiek niveau en hierdoor sneller de klachten kunnen opsporen en met behulp van homeopathische supplementen ondersteuning bieden. Suppletie komt apart op de factuur te staan en is een aanvulling op de behandeling en wordt ook als zodanig betaald.
  • De hoofd reflex massage, ook wel gezichtsmassage of Acces Bars behandeling is een zachte en stevige druk en strijk massage behandeling van het gelaat of schedel waardoor bloed en lymfe, spieren en energie geactiveerd en tot rust komen. Je kan dus gaan stralen. De gelaatmassage kan in combinatie van een masker worden gecombineerd. Bij Acces bars maak je ook contact met de voeten en handen alvorens te werken op het hoofd. Beide hebben een heel diepe en helende werking.

 • Voorbeeld A5-vrm-2 is het kaartje welke door gewoon bij Angela voetreflex op de beurs wordt gebruikt inclusief de reviews en bijwerkingen die we reeds met Health en Care hebben mogen verzorgd met klanten.

[energetische] lichaamsgerichte psychotherapie & traumaverwerking

 • Energetische – lichaamsgerichte psyche- therapeutische healing [magnetiseren, reiki/oneness, Light language, psychometrie]
  Healing of Helen doen we al vele jaren en zie je in verschillende culturen terug. De License Woundhealing Therapist heeft meerdere jaren opleiding genoten en afgesloten met een register diploma. Zij heeft haar aangeboren gave verder ontwikkeld via scholing en kan werken via de chakra’s, meridianen, auralichaam met behulp van afstemming helpt ze jouw om je bewust(er) te worden wat er geheeld mag worden en hierdoor zal er een transformatie opgang komen die je nodig hebt om verder te komen. Ook traumaverwerking kan voorkomen. Tijdens deze vorm van helen kunnen er delen naar voren komen die direct aandacht nodig hebben. De therapeut is bekwaam om je daarbij te begeleiden zodat je die stappen samen kan zetten. Deze vorm nodigt uit om naar de mogelijkheden te kijken en ze te pakken. Een mens heeft niet alleen een lichaam maar hij/zij bestaat ook uit een emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel deel. Al deze delen samen maken dat je bent wie je bent. Een klacht is een signaal van het lichaam dat er niet aan een bepaalde behoefte wordt voldaan. Het is een uitnodiging om uit te vinden wat je nodig hebt. Ontspanning helpt daar bij.
  • Voorbeeld voor op de beurs:

Bocam®

 • Tuina Anmo [Shiatsu] Bocam massage
  Tuina Anmo betekent “druk en strijken”. Deze drukpuntmassage is duizenden jaren oud en wordt nog steeds in landen als China en Japan binnen ziekenhuizen gebruikt om verschillende aandoeningen te genezen. De drukpunten liggen op meridianen (energiebanen). Bij een blokkade kan energie niet doorstromen waardoor klachten ontstaan. Door druk te geven en deze weer los te laten zet je het lichaam weer in beweging zodat het eerder kan herstellen.
  Deze massage wordt meestal over de kleding heen gegeven.
  Deze therapeutische massage is bedoeld om spierklachten effectief te behandelen. Triggerpoints zijn ‘spierknopen” die door verkramping te weinig doorbloeding en zuurstof  krijgen waardoor de plek gevoelig of pijnlijk wordt. Zowel de oorzaak van de spierspanning alsmede het uitstralingsgebied wordt behandeld. Denk aan een tennis elle boog of frozen shoulder. De Bocam trainer/ therapeut zal je leren hoe je jezelf kunt behandelen zodat je minder afhankelijk wordt van een behandelaar.
 • Tong diagnostiek
 • Tekening Analyse – Bocam anamnese

SiVas acupunctuur & auriculo / detox

Stoelyoga – medische qikung les 60 minuten

 • Stoelyoga / medische qikung les 60 min.
  Deze vorm is de meest toegankelijke vorm van bewegen en kan bijna door iedereen worden toegepast. Ze is wetenschappelijk onderbouwt en onderzoek wijst aan dat deze vorm van bewegen uitermate geschikt is voor mensen die Artrose, neuropathie, reumatische aandoeningen heeft. Daarnaast kan je prima mee doen wanneer je een vorm van dementie hebt of een andere brein aandoening. De therapeut inventariseert wat er speelt bij de mensen in de groep en past de oefeningen aan zodat iedereen er veel aan heeft. Kan zeker ook individueel worden toegepast voor herstel van.. zodat je daarna verder kunt gaan met je leven. Tot op heden is er elke donderdagochtend voor de bewoners van het Twiskehuis deze vorm van yoga. Zij blijven stabiel, komen tot rust en zijn zich bewuster van wat zij nog wel kunnen kwa bewegen. Na afloop geeft de trainer van Gewoon bij Angela elke deelnemer een Onenessblessing zodat de hardgewerkte mens tot rust kan komen voor zij weer doorgaat met alledag.
  • Ook voor u of bij u op het werk? Neem dan contact op met het bedrijf, zie Footer.
   • Reflex massage, Stoelmassage voor vitale werknemers?