Aanvullende kennis modules en opleidingen.

Bij Kwakkel Health & Care werken we met de driehoek Bewustzijn, Emotie en het Fysieke. Middels een fusie tussen de oosterse en westerse geneeskundige wetenschappen gaan we op zoek naar de kern van uw klachten. Indien je dat wilt, helpen we deze te verminderen door het zelfgenezendvermogen van het lichaam aan te spreken. Mocht uw interesse zijn gewekt, neemt u dan contact op via de telefoon of gebruik boven aan de knop "boek hier" Hieronder vindt u enkele voorbeelden met uitleg van de behandelvormen die door Kwakkel Healthcare binnen de natuurgeneeskunde of energetisch lichaamsgerichte psychotherapie worden toegepast. Onder Health & Care vindt u uitleg over "andere zorg" en 'positieve gezondheidszorg' die vanuit mogelijkheden handelt. FAQ 1) U kunt ervan op aan dat de betreffende behandelaar meerdere jaren kennis heeft opgedaan via studie & praktijk uren. 2) Mocht zij twijfelen aan eventuele mogelijkheden, dan zal zij u door verwijzen naar een andere praktijk of zal zij uw casus anoniem bespreken via supervisie of via intervisie. (met toestemmingsverklaring op het intakeformulier kunt u aangeven of u akkoord gaat of niet.) 3) Daarnaast zal zij op zoek gaan naar de beste mogelijkheden en oplossingen via leveranciers en of bij en na scholing mogelijkheden, zodat je de beste zorg ontvangt die er op dat moment voor mogelijk is. In de bijlage bij Voetreflex staan de reeds behandelde klachten incl. reacties van de klanten.
 • Reflex massage van Voet-, hand, hoofd en oor
  Al onze vitale functies en organen hebben een reflexgebied onder onze voeten in onze handen en oren. Door een van deze massages vitaliseer je dus je hele lichaam. Deze massagevorm werkt uitstekend bij klachten maar ook ter ontspanning. In onze samenleving zijn we vooral in ons hoofd actief en door deze massage word je weer letterlijk met beide voeten op de grond gezet.
  • De handreflex massage is bij uitstek goed voor senioren of mensen die liever niet kunnen of worden aangeraakt. Werkt zeker heel fijn bij reumatische aandoeningen, neuropathie, artrose en of fibromyalgie
  • Oor reflex massage ook wel auriculo is ontstaan door dr. Nogier uit Frankrijk en door ontwikkeld naar landen als Duitsland, Nederland en daar buiten. We maken gebruik van stokjes of naalden om klachten te kunnen helpen helen gebruikmakend van het SiVAS (meting via de polsslagader). Waardoor we vanuit 3 niveau-velden kunnen werken Bewustzijn, Emotie en Fysiek niveau en hierdoor sneller de klachten kunnen opsporen en met behulp van homeopathische supplementen ondersteuning bieden. Suppletie komt apart op de factuur te staan en is een aanvulling op de behandeling en wordt ook als zodanig betaald.
  • De hoofd reflex massage, ook wel gezichtsmassage of Acces Bars behandeling is een zachte en stevige druk en strijk massage behandeling van het gelaat of schedel waardoor bloed en lymfe, spieren en energie geactiveerd en tot rust komen. Je kan dus gaan stralen. De gelaatmassage kan in combinatie van een masker worden gecombineerd. Bij Acces bars maak je ook contact met de voeten en handen alvorens te werken op het hoofd. Beide hebben een heel diepe en helende werking.
 • Energetische – lichaamsgerichte psyche- therapeutische healing [magnetiseren, reiki/oneness, Light language, psychometrie] Healing of Helen doen we al vele jaren en zie je in verschillende culturen terug. De License Woundhealing Therapist heeft meerdere jaren opleiding genoten en afgesloten met een register diploma. Zij heeft haar aangeboren gave verder ontwikkeld via scholing en kan werken via de chakra’s, meridianen, auralichaam met behulp van afstemming helpt ze jouw om je bewust(er) te worden wat er geheeld mag worden en hierdoor zal er een transformatie opgang komen die je nodig hebt om verder te komen. Ook traumaverwerking kan voorkomen. Tijdens deze vorm van helen kunnen er delen naar voren komen die direct aandacht nodig hebben. De therapeut is bekwaam om je daarbij te begeleiden zodat je die stappen samen kan zetten. Deze vorm nodigt uit om naar de mogelijkheden te kijken en ze te pakken. Een mens heeft niet alleen een lichaam maar hij/zij bestaat ook uit een emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel deel. Al deze delen samen maken dat je bent wie je bent. Een klacht is een signaal van het lichaam dat er niet aan een bepaalde behoefte wordt voldaan. Het is een uitnodiging om uit te vinden wat je nodig hebt. Ontspanning helpt daar bij.
   1. Bewust bewegen
   2. Ontspanning door inspanning
   3. Coördinatie en Conditie training
   4. Ademhaling
   5. Massage en Manuele therapie en training.
   • Tuina Anmo [Shiatsu] Bocam massage Tuina Anmo betekent “druk en strijken”. Deze drukpuntmassage is duizenden jaren oud en wordt nog steeds in landen als China en Japan binnen ziekenhuizen gebruikt om verschillende aandoeningen te genezen. De drukpunten liggen op meridianen (energiebanen). Bij een blokkade kan energie niet doorstromen waardoor klachten ontstaan. Door druk te geven en deze weer los te laten zet je het lichaam weer in beweging zodat het eerder kan herstellen. Deze massage wordt meestal over de kleding heen gegeven. Deze therapeutische massage is bedoeld om spierklachten effectief te behandelen. Triggerpoints zijn ‘spierknopen” die door verkramping te weinig doorbloeding en zuurstof  krijgen waardoor de plek gevoelig of pijnlijk wordt. Zowel de oorzaak van de spierspanning alsmede het uitstralingsgebied wordt behandeld. Denk aan een tennis elle boog of frozen shoulder. De Bocam trainer/ therapeut zal je leren hoe je jezelf kunt behandelen zodat je minder afhankelijk wordt van een behandelaar.
   • Tong diagnostiek
   • Tekening Analyse - Bocam anamnese
   • Taichi en Qikung, door te bewegen en hierop te focussen ga je van je hoofd naar je lichaam. Je volgt dan vanuit de buik.
   • Door te bewegen bouw je coordinatie en conditie op, maar ga je ook je ademhaling reguleren.
   • Door de manuele technieken die aangeboden worden, waar ook voeding, massage, bewegen op jouw manier en analyse te doorlopen. Kan je tot rust komen en opbouwen naar je doelstellingen.
  • Stoelyoga / medische qikung les 60 min.
   Deze vorm is de meest toegankelijke vorm van bewegen en kan bijna door iedereen worden toegepast. Ze is wetenschappelijk onderbouwt en onderzoek wijst aan dat deze vorm van bewegen uitermate geschikt is voor mensen die Artrose, neuropathie, reumatische aandoeningen heeft. Daarnaast kan je prima mee doen wanneer je een vorm van dementie hebt of een andere brein aandoening. De therapeut inventariseert wat er speelt bij de mensen in de groep en past de oefeningen aan zodat iedereen er veel aan heeft. Kan zeker ook individueel worden toegepast voor herstel van.. zodat je daarna verder kunt gaan met je leven. Tot op heden is er elke donderdagochtend voor de bewoners van het Twiskehuis deze vorm van yoga. Zij blijven stabiel, komen tot rust en zijn zich bewuster van wat zij nog wel kunnen kwa bewegen. Na afloop geeft de trainer van Gewoon bij Angela elke deelnemer een Onenessblessing zodat de hardgewerkte mens tot rust kan komen voor zij weer doorgaat met alledag.
   • Ook voor u of bij u op het werk? Neem dan contact op met het bedrijf, zie Footer.
    • Reflex massage, Stoelmassage voor vitale werknemers?
  Door het voelen van de polsslag is er een extra controle om de betreffende naald op/in het lichaam te plaatsen. Door een analyse te maken van uw klachten en doelstellingen, de theorie erbij te koppelen en het voelen/palperen/ lezen van het betreffende lichaam maakt dit een korte en doeltreffende aanvulling op de energetische behandelingen. auriculo en de Sanopharm supplementen maken het samen tot een doeltreffende therapie. Afhankelijk van je doelstellingen, doorzettingsvermogen is er veel mogelijk. meer informatie volgt nog
  Angela weet wat het is om met een voedingsintolerantie te leven. Om je staande te houden in een maatschappij die uitgaat van cultivering. Door haar eigen sensitiviteit is zij in 2006 de bocam® opleiding gaan volgen in Tilburg bij het CNGO. De opleiding is zeer praktisch en gedegen onderlegd met de 5 peilers vanuit de chinesegeneeswijzen. Bewegen, voeding, focus, massage en manuele technieken waren haar favorieten. Ondanks dat het best lastig is als je meer weet maar nog niet de tools hebt hoe je dit kan gebruiken. In voeding gebruiken we de 6 zintuigen en maken we je bewust van de mogelijkheden die er voor je beschikbaar zijn. Je leert jouw tools te gebruiken en als je dieper wilt duiken dan is er de mogelijkheid om vanuit life science Orthomoleculaire voeding, bloedgroep, ayurveda te gaan kijken. In september 2023 start Angela bij Ortholinea de opleiding tot darmtherapeut, vanaf dan is het ook mogelijk om daar naar te kijken. Ook kan Angela je diverse handreikingen geven naar collega's die zijn gespecialiseerd in hun veld voor nog meer verdieping. Angela werkt met combinaties, voeding en bewust bewegen wat je lichaam je verteld of juist welke emoties/gevoel erachter je voedingspatroon zit.